Hvordan vet du om du trenger høreapparater?

Lær om de forskjellige tegnene på hørselstap og oppdag hvorfor vår nettbaserte hørselstest eller et besøk hos en audiograf er avgjørende for bedre hørsel.

Usikker på om du forsto alt som nettop ble sagt til deg?

Liker du ikke overfyldte restauranter på grunn av støyen?

Føler du deg ofte utelatt i gruppesamtaler? 

Hvis dette høres kjent ut, kan det hende du trenger høreapparater. Les videre for å lære de forskjellige tegnene og symptomene på hørselstap, hvordan høreapparater kan hjelpe, og hvilket alternativ som er best for deg.

Du vet at du trenger høreapparat når . . . 

Det første trinnet for å finne ut om du trenger høreapparater er å kunne gjenkjenne de vanlige tegnene på hørselstap.

Tegn på hørselstap inkluderer: 

  • Vanskeligheter med å holde tritt med samtaler - Har problemer med å følge gruppediskusjoner eller ofte ber folk om å gjenta seg selv.
  • Har problemer med å høre høye lyder - Lyder som fugler som kvitrer, dørklokker og barnestemmer er ofte det første som forsvinner. 
  • Økt volum på elektroniske enheter – Skrur opp volumet ofte på TV-en, telefonen eller tablet.
  • Tinnitus (øresus) - Hører en ringende, summende, summende eller plystrende lyd uten en ekstern kilde.
  • Vanskeligheter med å høre i støyende omgivelser - Når bakgrunnsstøy ofte gjør det vanskelig å forstå når noen snakker til deg.

Online hørselstest - det første skrittet mot bedre hørsel 

En online hørselstest er en av de enkleste måtene å sjekke om du har et hørselstap. Disse testene kan gi deg en idé om din generelle hørselsevne. Hvis den nettbaserte testen antyder at du kan ha et hørselstap, bør du besøke en audiograf for en mer dyptgående test.

TA EN GRATIS ONLINE HØRSELSTEST

Besøk en audiograf

En audiograf er den mest pålitelige kilden for å vurdere hørselsevnene dine. Audiografen din vil grundig evaluere typen og graden av mulig hørselstap. Basert på dine spesifikke behov kan audiografen anbefale høreapparater eller andre hørselsløsninger og sikre at du får best mulig passform for dine behov og din livsstil.

Hva kan høreapparater hjelpe med?

Det er mange fordeler å vurdere hvis du tenker på å få høreapparat. 

Høreapparater kan hjelpe deg:

  • Delta aktivt i samtaler og føl deg tryggere i sosiale situasjoner. Med bedre hørsel vil du kunne bidra med tankene og ideene dine mer fullstendig. Det kan være en stor selvtillitsbooster.
  • Nyt sosiale arrangementer ved å la deg høre og forstå samtalen, musikken og andre lyder rundt deg. 
  • Hold deg trygg ved å være oppmerksom på omgivelsene dine, takket være høreapparater som varsler deg om alarmer, trafikklyder og andre advarsler.

Hvis du opplever tegn på hørselstap, er det viktig å ta en online hørselstest eller besøke en audiograf for å avgjøre om du trenger høreapparater. Med de riktige høreapparatene kan du være en del av ting igjen, samtidig som du er trygg og får mest mulig ut av livet.

Ikke la hørselstap holde deg tilbake – ta det første skrittet mot bedre hørsel i dag.

LÆR MERE OM SIGNIA HØREAPPARATER

Gå til toppen